(38) Body Oil Lavender

Förhöj din bastusession med eteriska oljor och aromaterapi

Eterisk olja med infraröd bastu

I leveranser av infraröd bastus från B Intense ingår två dofter samt en skål i rostfritt stål att hänga på frontlampan. Men det går bra att använda vilken eterisk olja som helst. Bara späd några droppar i en skål med vatten. Värmen frigör dofter och ger dig en ännu behagligare bastusession.

Om eteriska oljor

Eteriska oljor är högkoncentrerade, doftande oljor som extraheras från olika växtdelar där de förekommer färdigbildade. En eterisk olja är själva essensen av den växt den kommer ifrån, i vilken den fyller en naturlig funktion genom att avskräcka skadedjur och attrahera pollinerare. Ordet eterisk betyder “flyktig” och beskriver oljans doft, som lätt avdunstar och sprider sig i luften. Eteriska oljor har många användningsområden, varav de vanligaste är aromaterapi, hudvård och rengöringsprodukter.

Om aromaterapi

Aromaterapi definieras som en alternativmedicinsk terapiform, där eteriska oljor används för att påverka vårt sinnestillstånd och vår fysiska hälsa. Hur man reagerar på dofter är individuellt. Eftersom vårt doftsinne
är nära förbundet med våra känslor kan olika aromer göra olika inverkan. Olika eteriska oljor sägs stimulera olika känslor, både genom inandning och genom applicering på huden.

Våra oljor

Vi säljer oljor från svenska Booming Bob. Ingredienserna i deras eteriska oljor odlas ekologiskt på Windermere Farm i Sydafrika, eller köps in direkt från andra ekologiska odlare utan mellanhänder. Genom att veta var varje ingrediens är odlad kan de garantera att oljorna är äkta och högkvalitativa och vi kan garantera att du kommer gilla dem. Den ekologiska certifieringen garanterar att oljorna är hållbart framställda, från frö till slutprodukt. Här hittar du våra oljor.