infraröd bastu HIK

Extra värme hos Hittarps IK

En blåsig eftermiddag besöker vi Hittarps IK, HIK, strax norr om Helsingborg. HIK är faktiskt Helsingborgs största fotbollsklubb sett till antalet aktiva medlemmar. ”Så många som möjligt – så länge som möjligt” är klubbens ledord och det stämmer verkligen. I HIK är alla barn och ungdomar välkomna utifrån samma villkor, utan gallring och toppning. Dam och herrlag i division 2 fungerar som fina förebilder för barn och ungdomsverksamheten. Sedan en tid tillbaka finns vår IR-bastu Nordic Relax 2 att finna i damernas omklädningsrum. Sandra Wuopio, sportchef på damsidan, berättar om klubbens glädje över möjligheten att använda IR-bastun i vardagen.

Eftersom vi inte är professionella utövare så uppskattar vi enormt de förbättringarna som vi kan göra i våra förberedelser för att på ett väldigt enkelt och snabbt sätt,  kunna påskynda vår återhämtning och göra oss redo för nästa träningspass eller match. Bastuns effekt på leder och muskler är vida känd och utöver detta så hjälper det spelarna att slappna av, både fysiskt och mentalt, när dom tar en stund i bastun efter våra pass. IR-bastun är en mycket uppskattad installation i vårt omklädningsrum!

Maja och Josefin spelar båda i Hittarps Dam A och uppskattar att ha tillgång till IR-bastu på Laröds IP. Den ger inte bara tillgång till behaglig värme utan möjliggör även för spelarna att återhämta sig och hålla sig friska.
Maja säger:

Det är skönt att landa i bastun efter en träning och ge sig tid att slappna av ordentligt, både mentalt och fysiskt. Jag skulle inte säga att den ersätter stretchning, men jag upplever att den fyller lite samma funktion. Musklerna blir väldigt mjuka.

Josefin fortsätter:

Under försäsongen användes den efter varje träning. Vinterkyla och bastu går ju lite hand i hand så det är väl ganska naturligt. Men även under säsong är det väldigt lyxigt att snabbt kunna mjuka upp musklerna efter träning. Sen är det väldigt bra för de som går av träningen tidigare och inte ska överbelasta sig på grund av skada, då är IR-bastu perfekt för återhämtning.

Vi på Nordic Relax är såklart glada över att vår bastu används flitigt och att den genom behaglig värme bidrar till att hålla spelarna i form, både när det gäller fysiken men också när det gäller den mentala biten med avkoppling och återhämtning. HIK är verkligen en fantastisk förening var sociala engagemang genomsyrar hela verksamheten, därför har vi under 2022 gått in som sponsorer till föreningen.