B Intense 2

Jag har köpt en IR-bastu, hur fungerar det rent praktiskt?

Först, ett STORT grattis till din gjorda investering i en IR-bastu. Det finns ingen som ångrar en investering i hälsan men kanske undrar hur det fungerar det rent praktiskt?

Leverans av IR-bastu från Nordic Relax

Efter ditt köp får du en orderbekräftelse från oss. På denna ser du förväntad leveranstid. Om du köpt en Nordic Relax 1 eller Nordic Relax 2  IR-bastu kontaktas du inom ett par dagar av vår fraktpartner Ntex Inrikes AB. Tillsammans bestämmer ni en dag och cirkatid för leverans. Din IR-bastu lämnar vårt lager i Malmö och levereras, på överenskommen dag och tid, till tomtgräns. Om du köpt en infrabastu från varumärket b-Intense får du vanligtvis vänta mellan 2-6 veckor på leverans. Detta då varumärket är en beställningsvara.

Placering

Har du tänkt på var du ska placera din IR-bastu? Den kan stå precis var som helst där den får plats, så länge det finns ett vanligt 230 V/10 A eluttag tillgängligt. Ställer du infrabastun i en källare rekommenderar vi att du alltid ställer den på en fuktskyddand matta, om du har fukt i källargolvet förstås.

Oavsett vilken bastu du beställt kommer bastun som en byggsats. Ni behöver vara två lagom starka som bär. Men, alla paket kan lyftas uppför trappor, in i lägenheter, ner i källare etc. Monterat tar bastun sin storlek i plats. Tänk på att det behövs ungefär 20 cm ovanför bastun vid montage. De 20 cm extra i höjd är alltid bra att ha för ventilation. Varm luft stiger ju uppåt och det är fint om den kan ta vägen någonstans när den passerat spjället. Vid montering finns det både manualer och filmer till hjälp. Läs mer om vad som behövs under kundservice.

Tillbehör

Din IR-bastu från oss är komplett, du behöver alltså inte köpa något extra. Vill du förhöja din bastusession och stimulera fler sinnen kan det vara trevligt med lite doftoljor. Vi har både avkopplande och energigivande oljor från Malmöbolaget Booming Bob. Koppmassage är också något många användare passar på att göra i bastun. Ofta fungerar det utan olja men ibland kan det vara skönt med en kroppsolja, den här till exempel. Vill man sitta extra skönt i en Nordic Relax bastu kan det också vara bra att köpa till ett ergonomisk ryggstöd.