Kristian o Eva

Jönköpings power couple nummer 1 väljer infraröd bastu

Familjen Thalin kopplar gärna av i infraröd bastu

Hemma i lägenheten hos Eva och Kristian Thalin i Jönköping står infrabastun Nordic Relax 2. Eva och Kristian använder flitigt deras IR-bastu på grund av dess inverkan på både kropp och själ.
Eva började som så många andra rida i ung ålder och tävlade mycket. Hon gick naturbruksgymnasium och har under åren ridit både klassisk ridning, western och körning. Efter ridkarriären utbildade sig Eva till hästmassör hos Axelssons. Eva förstod under tiden som hästmassör att det ofta inte är hästarna det är fel på utan att ryttarna själva för över sina svagheter eller ojämnheter på sina hästar. Eva skolade därför om sig till massör, PT och kostrådgivare och blev därefter bäst i världen på Bodyfitness. Heja heja! Nu kombinerar Eva sitt yrke med sitt hästintresse genom att föreläsa inom ryttarfys.

Kristian är fystränare med erfarenhet från bland annat NHL, rodd, amerikansk fotboll och MMA. Kristian mötte för första gången IR-bastu under sin praktik hos NHL-laget Boston Bruins 2013. Fystränaren i klubben, Mike Boyle (som för övrigt är en av världens mest kända och framgångsrika fystränare), använder mycket framgångsrikt IR-bastun som hjälpmedel för idrottare att återhämta sig skonsamt. Sessionerna i en infraröd bastu ger idrottarna rehab utan fysisk ansträngning och minskar därmed belastning på leder, muskler och bindväv. Kristian berättar om sin tid i Boston Bruins att IR till en början främst användes på skadade spelare men den kom senare att bli ett vanligt inslag inom träning även för spelare utan skada, i prehab syfte. Studier visar ju på att den muskulära återhämtningen påskyndas vid regelbundet IR-bastande.
Läs mer om hur muskulär återhämtning påskyndas tack vara infraröd bastu.

Är du intresserad av samma bastu som Kristian och Eva valt? Här hittar du en grå Nordic Relax 2.