Starkare och snabbare

Träna bättre med ir bastu

Ir bastu hjälper dig att träna bättre

Med en ir bastu från Nordic Relax kan du bli en smartare idrottare.

  • INFRABASTU GÖR DIG TILL EN BÄTTRE IDROTTARE

Att ir-bastu används av flera högpresterande idrottare är ingen nyhet. 15 minuter i infraröd värme blir en effektiv och skonsam uppvärmning inför ett träningspass, eller varför inte en uppvärmning innan idrottsmassagen? En stund i bastun efter träningspasset varvar ner kroppen och ger den en stunds återhämtning. Studier har visat att återhämtningen efter styrke- och uthållighetsträning förbättras. Istället för att känna sig uttömd och dränerad, upplever många istället en ökad energinivå.

  • IR BASTU GER DIN KROPP KÄRLEK

Värme är lindrande för nack-, rygg- och muskelsmärta. Att basta i en infraröd bastu kan göra underverk för onda och trötta muskler och leder efter träningspasset. Blodcirkulationen till vävnad och muskulatur ökar. Kroppens kärntemperatur höjs vilket ökar antalet vita blodkroppar som ingår i kroppens immunförsvar. Värmen gör också kroppen rörligare och minskar risk för skador samt inflammerade och styva leder. 

  • INFRARÖD BASTU REDUCERAS STRESS OCH GER DIG ENERGI

En sittning i IR-bastun är avkopplande. Många användare menar att deras sömn förbättras redan efter första tillfället. Många upplever också att endorfiner ökar och att man får mer energi. Stress försämrar vårt immunförsvar som arbetar mot infektioner och inflammationer. Regelbunden användning av infraröd bastu har visat sig bidra till minskad stress. Egentid i behaglig värme är såklart den största bidragande faktorn till detta men även den integrerade  ljusterapin kan hjälpa.

När man tänker att man ska bli en bättre idrottsutövare tänker man ofta att man ska maximera sin prestation – bli starkare, snabbare, uthålligare eller effektivare. Man glömmer ofta att tiden för återhämtning är minst lika viktig att addera på träningsschemat.
Känner du ändå nja, jag vill ju bara bli snabbare, kan vi meddela att en IR-bastu också helt enkelt kan göra dig starkare och uthålligare. Studier har visat att man med regelbunden användning kan utöka sin kapacitet med upp till 20%.

Läs mer om våra infraröda bastus här.