hemmaspa

Skapa en avkopplande oas hemma, ditt egna hemmaspa

Det kan ibland kännas som att det hade varit skönt att få åka iväg på spa men att tiden inte räcker till för att åka iväg hel dag.  Gör det enkelt för dig och skapa ditt egna hemmaspa som får dig att koppla av och varva ner. Att skapa en avkopplande oas som du kan njuta av regelbundet behöver inte vara så svårt.

Färg

Välj lugnande färger på väggarna. Du kan välja mellan en mängd olika nyanser, men det är bäst att hålla sig till neutrala toner som inte distraherar från din spaupplevelse.

För bästa möjliga upplevelse är det bäst med naturligt ljus. Naturligt ljus skapar en varm och inbjudande atmosfär i alla rum, så se till att välja ett rum med flera fönster eller takfönster för att släppa in det!

Lägg till mjuka möbler som mattor och kuddar. Mjuka möbler ger ett extra lager av komfort. De hjälper också till att skapa en övergripande avkopplande atmosfär i ditt hemmaspa!

Välj lämpliga möbler

När du inreder ditt hemmaspa bör du tänka på att möblerna ska vara bekväma och passa för utrymmet. Välj också delar som är lätta att rengöra och underhålla.

Med en IR-bastu från Nordic Relax i ditt hemmaspa ökar du möjligheten att ge din kropp stressreducering. En sittning i infraröd bastu utvidgar dina blodkärl och kan därför förbättra hälsan och sänka blodtrycket. Många upplever att endorfiner ökar och att man får mer energi. En infraröd bastu ger kroppen en detox genom svettning. IR-strålar tränger ner i celler och vävnad varpå lagrade gifter och slagg svettas ut. Kroppens kärntemperatur höjs vilket ökar antalet vita blodkroppar som ingår i kroppens immunförsvar. Värme är lindrande för nack-, rygg-och muskelsmärta och kan göra underverk för onda och trötta muskler.

Ta in naturen

Lägg till växter och blommor. Växter är ett bra sätt att föra in naturen i ditt hem, speciellt om du har ett litet utrymme. Om du inte är säker på var du ska börja med detta, leta efter suckulenter eller kaktusar som inte behöver mycket vatten och som kan placeras i områden där de kommer att få mycket ljus.

Inkludera en vattenfunktion. Oavsett om det är en inomhusfontän eller bara en enkel skål med färska blommor på ditt bord, kan vattenelement bidra till att skapa en inbjudande atmosfär som känns som att du kopplar av på spaet!

Det är att föredra naturliga material för dekoration: Trämöbler avger värme; tyger som bomullsgardiner eller mattor lägger till textur; stenvaser för blommor från din trädgård (eller till och med falska!).

Använd aromaterapi

Lägg till eteriska oljor. Placera ljus runt om i rummet. Dofttvål och lotioner finns i många olika dofter, från lavendel till rosmarinmynta till eukalyptusmynta.

Musik

Välj rätt musik. Ditt val av musik kan vara skillnaden mellan en avkopplande spaupplevelse och en stressig. Om du letar efter något för att sätta tonen i ditt hemmaspa, överväg några av dessa alternativ:
• Musik som är lugnande
• Inkorporera naturljud (som havsvågor)
• Musik för att skapa stämning

Tillbehör

Du kan också lägga till tillbehör till ditt spa-rum. Mjuka plagg, filtar och kuddar är ett måste för att koppla av i komfort. Placera ljus och doftoljor på bordet för att skapa en inbjudande atmosfär. Böcker och tidningar för avkoppling eller lugn lässtund.

Stämningsbelysning

Installera dimmers till lamporna. Dimmers låter dig kontrollera ljusstyrkan på dina lampor, vilket är särskilt användbart när det gäller att skapa en lugnande atmosfär i ditt spa.
Golvlampor ger extra belysning utan att kasta skuggor i ansiktet eller kroppen (vilket kan vara distraherande), medan ljus ger värme och skapar lugn atmosfär för att koppla av. Välj färgade lampor för olika stämningar: rött skapar spänning; blå främjar lugn; gröna främjar balansen mellan sinne/kropp/anda; lila hjälper till med avslappning; gula färger stimulerar kreativiteten…möjligheterna är oändliga!

Tipsen ovan kommer hjälpa dig för att skapa det perfekta hemmaspaet i ditt eget hem.