Torrborste

Upplev fördelarna med torrborstning

Torrborstning ger effekt snabbt!

Vi älskar torrborstning. Använd en borste med lagom hård borst. Inte för mjuk men heller inte en som lämnar rivmärken på huden. Det är bra att ha en med skaft för att nå ryggen samt en mindre som du kan använda där du når. Torrborsta gärna på morgonen. Det ger energi och väcker kroppen!

Gör så här:

Börja vid fötterna och massera i cirkulära rörelser upp mot hjärtat. Lägg gärna extra kraft vid rumpa och lår. Var försiktig över mage och bröst där huden är något tunnare än på armar och ben. Se till att få med hela kroppen. Det tar inte mer än fem minuter men ger resultat direkt.

Efter är det skönt med en dusch, glöm inte smörja in dig med återfuktande!

Vad gör torrborstning?

  • Tar bort döda hudceller – ger ökad lyster och glöd!
  • Stimulerar blodcirkulation – huden blir ofta röd, även om borsten är mjuk. Det är blodcirkulationen som ökar!
  • Verkar mot lymfödem, slapp hud och celluliter

Sist men inte minst, torrborstning är superhärligt att använda i kombination med infraröd bastu!

I en infraröd bastu höjs blodcirkulationen samtidigt som gifter och slagg svettas ut. Värmen gör huden mjukare och mer elastiskt vilket är bra för hudbesvär såsom acne och celluliter. En ökad elasticitet motverkar också ålderstecken såsom rynkor. Samtidigt ökar kollagenproduktion vilket ökar hudens spänst och lyster.

Lyster, elasticitet, fasthet och klarhet var några positiva effekter i av infrarött ljus i en studie publicerad i ”The Journal of Cosmetic and Laser Therapy”.