Nordic Relax 1 svart infrabastu

Varför ska man använda en infraröd bastu?

Anledningarna till att använda en infraröd bastu är många…

BOOSTA IMMUNFÖRSVARET.
I en Infraröd bastu kämpar kroppen för att jämna ut temperaturen och bli av med överskottsvärme vilket leder till att blodcirkulationen ökar och kroppen svettas. Kroppens kärntemperatur höjs vilket ökar antalet vita blodkroppar som ingår i kroppens immunförsvar.

DETOXA KROPPEN.
En IR-bastu ger kroppen en detox genom svettning. IR-strålar tränger ner i celler och vävnad varpå lagrade gifter och slagg svettas ut.

REDUCERA STRESS OCH FÅ ENERGI.
En sittning i IR-bastun är avkopplande. Många användare menar att deras sömn förbättras redan efter första tillfället. Många upplever också att endorfiner ökar och att man får mer energi. Stress försämrar vårt immunförsvar som arbetar mot infektioner och inflammationer. Regelbunden användning av infraröd bastu har visat sig bidra till minskad stress.

SÄNKA BLODTRYCKET.
Värme utvidgar blodkärl. Att basta i en IR-bastu kan därför förbättra hälsan och sänka blodtrycket. I en finsk studie kring kardiovaskulära sjukdomar följde man en grupp över 20 år. I studien kom man fram till att de som bastade minst en gång i veckan löpte mindre risk för att drabbas av en kardiovaskulär sjukdom eller att dö av plötsligt hjärtstillestånd.

GÖRA DIG YNGRE.
En annan fördel med att basta i en IR-bastu, om än en fåfäng sådan, är att den kan vara hudföryngrande. Blodcirkulationen höjs samtidigt som gifter och slagg svettas ut. Värmen gör huden mjukare och mer elastiskt vilket är bra för hudbesvär såsom acne. En ökad elasticitet motverkar ålderstecken och en ökad kollagenproduktion bidrar till hudens spänst och lyster.

GE DIN KROPP KÄRLEK.
Värme är lindrande för nack-, rygg- och muskelsmärta. Att basta i en infraröd bastu kan göra underverk för onda och trötta muskler och leder efter träningspass eller en lång dag på jobbet. Värmen gör också kroppen rörligare och minskar risk för inflammerade och styva leder. Därför rekommenderas ofta personer med reumatiska besvär att regelbundet använda en infraröd bastu.

GÖRA DIG TILL EN BÄTTRE IDROTTARE.
15 minuter i infraröd värme blir en effektiv och skonsam uppvärmning inför ett träningspass. En stund i bastun efter träningspasset varvar ner kroppen och ger den en stunds återhämtning. Stunder för återhämtning är lika viktigt som fysisk aktivitet när man vill bli starkare och snabbare.

GÅ NER I VIKT.
Kämpar du för att gå ner i vikt kan en IR bastu vara ett bra komplement till kost och träning. Att IR-basta är pulshöjande och kan likställas med lättare cardioträning.

Läs mer om fördelar med infraröd bastu eller köp din infrabastu direkt.